Vrije wil | contact@vrijewil.nl
www.vrijewil.nl


Bewustwording

Net als veel andere mensen ben ik lang op zoek geweest naar datgene wat mij gelukkig zou kunnen / moeten maken. Mijn visie nu is dat geluk een gevoel is. En om een gevoel te kunnen ervaren zul je moeten voelen.
Dit moet je zowel willen als kunnen. En dan ook nog zowel de fijne gevoelens als de minder fijne gevoelens! Als je je afsluit voor vervelende gevoelens, sluit je daarmee veelal ook de mogelijkheid af om fijne dingen op een diep niveau te kunnen ervaren. Om meer geluk te kunnen gaan ervaren, is het daarom noodzakelijk om álles te gaan voelen.

Om vol te kunnen leven, is het essentieel dat je jezelf leert kennen. Wie jij bent bepaalt hoe jij het / je leven ervaart. Gelukkig zit de schepping zo wonderbaarlijk ingenieus in elkaar, dat ze je, door je voortdurend een spiegel voor te houden, continue in de gelegenheid stelt om jezelf steeds beter te leren kennen. Je moet dit echter wel zelf willen, want ieders vrije wil zal altijd door de kosmos worden gerespecteerd. Kies je bewust voor het leven, dan is het zaak om dit vol én vanuit je gevoel aan te gaan, zowel de leuke als de minder leuke dingen die op je pad komen.

Helaas is het in de huidige maatschappij zo dat maar heel weinig mensen van hun ouders geleerd hebben hoe ze dit zouden kunnen doen. Dit is waar werken aan bewustwording ondersteuning kan bieden. Onder bewustwording versta ik hier het op verschillende manieren naar jezelf en naar de wereld leren kijken en voelen wat dit met je doet. Om vervolgens hierin te leren herkennen wat de wereld je spiegelt, en de gevoelens die dit oproept aan te gaan. Waar nodig kunnen relevante technieken als hulpmiddel gebruikt worden.

Door naar jezelf te kijken en bij jezelf te voelen, zul je jezelf steeds beter leren kennen. Je zult steeds beter gaan begrijpen, waarom je bepaalde dingen wel en andere dingen niet leuk vindt. Waarom je bepaalde mensen graag mag en met anderen juist veel moeite hebt. Waarom je de ene keer heel anders reageert op ogenschijnlijk dezelfde gebeurtenis als een andere keer.

De sleutel bij bewustwording is om alle gevoelens en emoties die je tegenkomt volledig aan te gaan; blijdschap, verdriet, boosheid, angst, seksuele gevoelens, verliefdheid, somberheid, jaloezie, haat, etc.
Dit is niet altijd makkelijk. Het is daarom zaak om het enigszins behapbaar te houden en hulp te zoeken waar nodig. Je zult het uiteindelijk allemaal zelf moeten doen, maar je hoeft het niet alleen te doen!

Ik kan hierbij praktische ondersteuning bieden door gebruik te maken van de inzichten die ik gekregen heb bij mijn eigen processen en het bewust getuige zijn van de processen van anderen.


De kosten van een consult bedragen € 40,- per uur incl. btw
voor particulieren en vanaf € 50,- per uur exclusief btw voor bedrijven.
Consulten duren meestal 1,5 uur en dienen ter plaatse contant betaald te worden.

Afspraken die niet uiterlijk 24 uur van te voren worden afgezegd, worden in rekening gebracht.
Een kennismakingsgesprek van een half uur is altijd gratis.